Ako Partizan ne potpiše NBA strelca koju mu je pred nosom - PROPAO je?
Željko Obradović, Foto: Starsport©

dileme nema

Ako Partizan ne potpiše NBA strelca koju mu je pred nosom - PROPAO je?

Mora se brzo reagovati

Objavljeno:
D T

Tekuća košarkaška sezona ulazi u samu završnicu pa tako i svaki ozbiljan tim mora bez pogovora da krene u sastavljanje novog, još jačeg tima za narednu godinu.

Košarkaši Partizana su izvisili kada je reč o plasmanu u TOP 8 Evrolige, dok su u ABA ligi izgubili domaći teren i moraće težim putem do odbrane regionalnog trofeja.

Džejms Naneli  i Željko Obradović
Džejms Naneli i Željko Obradovićfoto: Starsport©

Ipak, u sezoni punoj uspona i padova, jedina konstanta u Partizanu je bivši šampion Evrolige i NBA strelac Džejms Naneli.

Amerikanac - profesionalac, uvek na pravom mestu i najbolji kada je to najpotrebnije. Ipak, ono što brine Grobare je i činjenica da Naneliju na leto ističe ističe ugovor sa crno-belima.

Naime, on je prošlog leta produžio saradnju sa Partizanom na još godinu dana, a svojim partijama, odnosom, posvećenošću prema navijačima i dresu Partizana, Naneli je pre svih zaslužio novi ugovor. Tu dileme nema, osim eventualne želje Nanelija da i dalje predvodi četu Željka Obradovića.

Džejms Naneli
Džejms Naneli foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Kada je loše išlo Kevinu Panteru, tu je bio Naneli. Kada je Pi Džej Doužer tražio sebe, tu je bio Naneli. Kada je Aleksa Avramović bio van parketa, tu je ponovo bio Naneli.

U finalu Kupa Radivoja Koraća povredio je rame i nije ga bilo kasnije na presudnim mečevima crno-belih u Evroligi. To se ekspresno odrazilo na rezultat Partizana u Evropi.

1 / 11 Foto: Starsport©

Iako je blizu 34. godine i laganim korakom grabi ka 35-oj, Naneli je duhom i karakterom jedan od najboljih i najspremnijih košarkaša Partizana.

Ako Partizan želi bolji rezultat u Evropi, moraće debelo da razmisli oko novog ugovora za Amerikanca. Retko gde se danas nalazi tako pouzdan košarkaš na tržištu...

Naneli je pored Partizana igrao za Fenerbahče sa kojim je postao šampion Evrope 2017. godine. Nastupao je još i za Makabi Tel Aviv, Olimpiju Milano, a u NBA ligi je branio boje Atlante Houks, Minesote, Nju Orleans Pelikansa i Hjuston Roketsa.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.